Latte art hartje

Waar denkt men het eerste aan bij Valentijnsdag? Rozen, hartjes en liefde. Wij denken eerst aan een goede kop koffie voor onze geliefde, vandaar deze video. Het hartje is in de ‘latte art’ één van de meest voorkomende figuren. Net als de rosetta, de tulp, de twister en de zwaan.

Meer lezen over latte art? Lees onze blog met de beste tips voor de perfecte latte art! Klik hier

Een hartje in een cappuccino maken

Oefening baart kunst, zo is het dus ook met het maken van de perfecte latte art figuurtjes. Zoals eerder al aangegeven is het hartje één van de meest voorkomende figuren. Daarnaast is het hartje ook het figuurtje dat je het snelst onder de knie kunt krijgen, of uhm beter gezegd in de pols kunt krijgen.

Stap #1: Een goede espresso

Begin met het zetten van een goede espresso. Door een iets sterkere espresso te zetten krijg je een mooie bruine cremalaag, waardoor het figuurtje duidelijker zichtbaar zal zijn.

Stap #2: De melkschuim

Een goed figuurtje valt of staat met de juist schenktechniek en de juiste structuur van je melkschuim. Wanneer je en mooie gladde melkschuim structuur hebt, ook wel micro foam genoemd, kom je tot de mooiste figuurtjes. Zorg voor een melkschuim die niet te dik is, maar ook zeker niet te dun. Daarnaast is de ideale temperatuur van je melkschuim tussen de 55 en de 65 graden Celsius.

Stap #3: De schenktechniek voor je latte art hartje

Schenk de melkschuim voorzichtig, maar in een constante beweging, in je eerder gezette espresso. Begin ongeveer 10 centimeter boven je kopje, en daal langzaam af naar beneden. Als je de juiste schenktechniek te pakken hebt ontstaat er de vorm van een appel. Voordat je stopt met schenken trek je op het laatst (voordat het kopje bijna vol zit) een streepje recht dóór de “appel” heen.

Kom je er na deze stappen nog niet helemaal uit? Bezoek onze Facebook pagina, hier posten we regelmatig nieuwe video’s waarin we onze latte art technieken laten zien.